Museum Amstelland

 

In Ouderkerk aan de Amstel staat een uniek museum: Museum Amstelland. Het enige historische museum van de regio toont de rijke en bewogen geschiedenis van duizend jaar wonen aan de Amstel en is het startpunt voor het ontdekken van de omgeving. Het museum is gehuisvest in een toonaangevend rijksmonument en wordt omringd door historische buitenplaatsen, de Joodse begraafplaats, de rooms-katholieke kerk van Cuypers en de protestantse Amstelkerk.

Ouderkerk zelf is een oase, een plek om wandelend, fietsend en varend te ontsnappen aan de drukte van de stad én een centraal punt om de omgeving vanuit cultuurhistorisch oogpunt te bezoeken.

Cultuurhistorische ontmoetingsplek

Museum Amstelland heeft een mooie ambitie: het wil dé cultuurhistorische ontmoetingsplek van de regio zijn. Om de rijke geschiedenis van Ouderkerk en Amstelland beter aan de bezoekers te presenteren, is verbouwing en herinrichting van het museum hard nodig. Met het nieuwe toeristische informatiepunt bij de entree zal het museum zijn functie als cultuurhistorisch startpunt van de regio ook beter kunnen vervullen.

Fondsen en sponsoring

Om zijn ambities te verwezenlijken en te zorgen voor financiële continuïteit zoekt Museum Amstelland naast steun van de Vriendenstichting, ook samenwerking met fondsen en sponsorpartners uit het bedrijfsleven, die hun betrokkenheid bij Amstelland en zijn geschiedenis willen tonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het museum? Ga naar de website Museum Amstelland of neem contact met ons op!

Meer weten over Museum Amstelland?

Steun het museum